Sunday, September 11, 2011

Orang lelaki yang ada blog jiwang, emotional ? erk ! tak okay !

pakcik A : eh kau ade blog ae ?

aku : a'ah. ade, kenapa ?

makcik sesat A : ade ? orang laki ade blog emotional kot !

aku : mane de weyh.

makcik sesat A : ye lah. kau tu pon emo jugak !

aku : erk !


*pakcik ngan makcik tu aku reka je. kawan aku sebenar nya.


lebih kurang macam ni lah perbualan aku ngan kawan kawan aku. ade je sambungan dia, tapi malas nak tulis banyak banyak *padahal lupa. 

kejadah budak laki yang ade blog emotional ? tidak okay ! meh aku nak korek hidung korang sampai berdarah ! suka suka je cakap aku emotional. sebetulnya aku memang tak setuju dengan apa yang kawan aku cakap. ulang suara, TAK SETUJU okay ! haha. ade ke patut. ramai je blogger lelaki yang tak emotional.

biasanya, pandangan bukan blogger terhadap blogger memang macam tuh. tak kira lah laki ke pompuan ke.

@orang yang ade blog ni geli kot. konon ade diary lah. nyampah mak !

@orang yang ade blog ni emotional kot. 

@orang yang ade blog jiwang la. tah pape nak ade blog. nak nak laki. ewwwww ! *ala ala video anwar hadi 

@orang yang ade blog ni bla bla bla..... wtf !


memang biasa lah aku dengar orang cakap benda benda ni terhadap blogger. even sebelum aku jadi blogger pon aku rasa macam tuh *pecah rahsia ==' ape korang tahu pasal kiteorang ( blogger ) ? tak tahu senyap je. jangan duk sebok sebok cakap kiteorg jiwang ke hape ke. takde faedah.

diorang tak tahu banyak kelebihan berblog ni. ala, biasa lah, kite kite ( blogger ) je yang tahu. dapat kawan baru, dapat $$ haha ! dapat ilmu, dapat macam macam lah ! dorang tak selami dunia blogger ni. kalau jadi blogger tahu lah macam mana. 

ade je blogger laki yang badan ketui ketui bagai. badan batu bata orang kata. siap jadi blogger berjaya lagi. tak jiwang pon. takde pon nak buat entri " oh kekasih ku, kau lah hidup aku, kau lah jantung hati ku ==' " *ewwwwww ! geli mak ! entri sume best best. isu semasa ke, siap buat entri pasal kesihatan lagi. bagus gitu. bukan blogger hado ?




okay je aku rasa blogger ni, takde pon jiwang jiwang bagai. setiap hari aku melawat blog dia.



bro ni pon okay je aku rasa. sme je mcam darkbatman tuh. takde pon nak jiwang jiwang.


Anwar Hadi ni pon okay je. siap menang anugerah lagi *tahniah ye.


lantak lah dorang nak cakap ape pon. tak heran okay ! haha ! ape dorang tahu ? kutuk blogger je tahu. nyampah ! muahahaha ! 


* sori ye ben ashaari, darkbatman ngan anwar hadi. Tercurik header header anda semua. haha ! nak menegakkan kebenaran ni. haha ! ampun ampun !


p/s : berfikiran positif lah wahai bukan blogger terhadap blogger *ayat keling. HAHA !

p/s tambahan : jangan lepas ni korang duk kutuk kutuk aku pulak pasal entri ni. muahahaha !


6 comments:

darkbatman said... [Reply to comment]

haha.. tergelak2 aku bce entri ne. best! actually, jiwang dlm blog rsnye x sesuai sgt lainla klau hanya utk private..haha.

err lately aku men jiwang pun lam fb.. hati ngah meracau..

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@darkbatman

haha. marah ni marah ni orang ckp aku jiwang. muahaha !

tu lah, mmg tak sesuai pon nak berjiwang dalm blog. baik beli buku buat diary. lagi best. haha !

agak ah, aku pon sedar. berjiwang je tak habis habis. haha. takpe. hati meracau, kene tenang kan. nnti susah. rilek der~ cool.

BEN ASHAARI said... [Reply to comment]

ehem .. saya jiwang dalam blog .. :) variasi .. Kita kena tau dan kaji .. siapa pembaca blog kita .. Bukan semua minat WWE .. Bukan semua minat bola .. dan bukan semua minat gossip.. Jadi , mana satu kita nak pilih ? :) ikut selera blogger atau pembaca

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@BEN ASHAARI

oh jiwang ae ? haha. tak sedar. slh bgi contoh la ni ye ? haha

tulah, lain manusia lain selera. tapi saya plih selera dua dua. haha !

mina said... [Reply to comment]

xsume jiwang kot...
kdg2 bace blog jiwang nak gelak pon ade gak...(pdahal blog sdri lebey kurang dok ngate hk org)
haha.... nyway, nice blog!!

tulis blog xpayah ikut jantina pn...
BANTAIIIIII jerrr!!!

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@mina

haha. tu lah. tak sume jiwang. alah, jantina tak penting, yg pntng kandungan blog tu sndiri.