Saturday, March 26, 2011

Apa Tu ' Earth Hour ' ?


hye :D bersempena earth hour merangkap hari lahir adamoyu [ tak de kena mengena langsung.. haha ] , adamoyu nak cerita sikit pasal earth hour.. apatu earth hour ? korang mesti tau punya.. kata budak internet.. tapi adamoyu nak cite jugak.. haha..


[ read more ]

ha nampak tak gambar kat atas tu ? ada dua.. satu terang satu gelap... nape ? tu la earth hour.. sebenar nya earth hour ni bermula kat sydney pada tahun 2007 bila 2.2 juta orang dan lebih 2000 buah syarikat menutup kesemua lampu dalam masa 1 jam bertujuan mengawal perubahan climate...

haha.. bagus kan ? speatutnya kita kene sokong benda ni untuk kebaikan kita bersama.. tengok pada tujuan dia pon dah bagus....ha, macam mana ? berminat tak nak join ? sejam je.. adamoyu berminat sebenarnya, tapi maklum lah adamoyu duk rumah mak ayah lagi. tak kan la tetibe je nak tutup lampu.. mau kene maki nanti.. haha..

ok kepada sesiapa yang nak join, earth hour ni akan bermula pada 8.30 malam ni... so, yang nak join tu tutup la lmpu korang sampai kul 9.30.. amacam ? ada berani ? haha.. k la.. jom tengok gambar negara yang join earth hour sebelum nie..


earth-hour-cn-tower.jpg



malaysia pon join la.. so, apa kata anda semua ? 


8 comments:

Anonymous said... [Reply to comment]

haha....cer arr try kt uma ko..pstu br aq wat...haha

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@Anonymous

niat di hati mmg nak. tpi tak kesampaian. HAHA

Cik Azizah said... [Reply to comment]

benda ni bagus sgt! jijah sokong kempen ni...

baca entry jijah jugak ya..

http://nurazizahyahaya.blogspot.com/2011/03/earth-hour-4-jam-lagi.html

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@Cik Azizah

tu la.. bnde ni sgt bagus.. adamoyu pon sokong jgk..

ouh..ok2.. btw thnx share link.. :D

KHAIRUNNIESA said... [Reply to comment]

kalau kt asrama leh kot try..haha...kalau kt rumah t xpasal2 kena marah..haha..

bila blog bercerita said... [Reply to comment]

lg bgos law tv pon off siaran tnde support earth hour niyh..brulah gempak..hahaha

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@KHAIRUNNIESA

haha.. tu la.. kalo kat asrama baru gempak sket :P

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@bila blog bercerita

haha.. btol gak.. biar gelap sume :P