Saturday, September 10, 2011

Ye, memang aku dengki dengan orang orang yang muka hensem lagi jambu. so what ? haha !



tetibe rasa nak buat entri sengal ni. baca tajuk pon dah tahu kesengalan aku berada di tahap mana. lantak lah. nak jugak buat entri pasal ni. muahaha !

ye, saya Adamoyu Archuleta Tsui ( nama facebook ) mengaku dan tidak menipu bahawa saya memang dengki dengan orang orang yang hensem bukan ohsem lagi muka jambu jambu bukan jambu batu yang memiliki kulit halus tulus mulus lagi suci murni tanpa dicemari sebarang jerawat mahupun bekas jerawat durjana. kalau diberi peluang, memang saya nak tampar tampar muka mereka dan disusuli dengan aktiviti toreh menoreh muka mereka untuk meninggalkan kesan parut yang sangat teruk seperti muka saya ! muahaha ! kejam gila aku. lantak laahhhhh. 

even dekat U aku ni pon, ramai je yang muka muka suci je. ala ala budak sekolah rendah. alalala bucuk bucuk comey comey adik ni. meh sini sikit abang nak pijak pijak sikit muka korg yang suci tuh *dalam hati jelah. tak brani nak ckp depan2 pasal tak kenal. sesungguhnya aku tak memiliki muka seperti mereka sebab tu lah aku dengki bagai nak rak ni.

muka aku ni penuh bebeno dengan jerawat mahupun parut jerawat yang direjam *hamboi, dah sme taraf dengan setan pulak ==' dah tak tahu nak hilangkan macam mane.aiyoooo ! apa mau bikin maaaaa.



kenal tak pakcik ni ? eh, si abang kacak yang muka suci murni ni ? tak kenal sudah !


carik sendiri nama dia okay ! tapi aku rasa pompuan tahu lah kot sape ni.



dalam hati orang yang tengah baca ni : nak jugak letak gambar david archuleta ni. semak je. menci mak !
aku jawab : hei suka hati aku lah nak letak gambar dia pon. blog aku bukan blog kau. pergi main jauh jauh. shuh3 !


cukup lah tunjuk gambar. penat aku mengopy paste kat Hencik Google. ni la contoh contoh manusia yang memiliki kulit halus gebu lagi takde jerawat. perasaan sakit hati semakin membuak buak  ! haha ! 

kepada semua lelaki yang memiliki ciri ciri di atas, berhati hati ye. jangan sampai aku jumpa korang, kang tak pasal pasal aku toreh muka korang. muahaha ! 

jangan pulak lepas ni korang cakap aku tak bersyukur dengan nikmat tuhan pulak. aku bersyukur okay dengan muka aku ni. cuma saje je nak buat post kontroversi. muahaha !

p/s : sapew sapew yang adew papew nak kongsiww dgn titew macam manew nak bagiww mukew titew suciw macam merekew, boleh lah bagiw tahuw titew yew. mekasih tauuu ! *sori TERgedik 


14 comments:

~MuMu~ said... [Reply to comment]

mata dan kepala pusing2 bile bace p/s anda.. adoidoidoi.. ahaha

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@~MuMu~

hanya org yg terpilih je boleh baca. muahaha !

Hanis Atikah said... [Reply to comment]

kekacakan tu hanya anugerah sementara yg Allah berikan.. Kadang3x apa yg Allah ciptakan kpd kita.. adalah yg terbaik.. kbnykan hanya terpesona ngn luaran ttp buta untuk melihat keindahan dlm hati seseorg..

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@Hanis Atikah

erk ! terkedu aku sat. haha. iyalah, post ni sje je pon. bukan nya nak kata tersukur ke ape.

feezz said... [Reply to comment]

zaman sekarang senang je nak jadi kacak lagi jambu. contoh macam dak lelaki korea yg wat suka plastik surgeri tuh. x yah dengki kt drg. entah2 hati x kacak pon. tapi kalau nak jadi kacak i suggest u buy something medically, or high quality product mesti kacak pnya. pasni habeh org2 suma dengki kt kt kamu plak. hehe.cmne tuh?

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@feezz

erk plastic surgery ? mmg tak lah. dosa2. haha ! takde lah gila2 nak hensem. sje je entri ni. cuma nak hilang kan jerawat n parut jerawat je. haha. takde duit lah nak beli produk mahal2. HAHA !

feezz said... [Reply to comment]

takpe ..slow2..ada je produk yg bagus dan berpatutan sekarang ni. dulu muka saya teruk gak. sekarang dah ok. yg penting jgn malu bertanya kt mana2 kaunter. wat x tau je. haha

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@feezz

oh okay2. haha. jap, guna produk ape yg dah okay tuh ?

btw, thanx.

feezz said... [Reply to comment]

awak cariklah produk berkualiti macam

yg dekat watson atau farmasi.

contohnya macam oxy, garnier, eskinol,

dan macam2 lagilah.. yg penting kena tahu

apa masalah kulit kita. kalau x taw tanya je dekat penjual tu, gerenti dia tau.. cek posting terbaru saya ada sikit tips berguna. hehe~

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@feezz

oh, okay. thanx :)

p!q4h b@guss said... [Reply to comment]

ang pun jambu pa kan adamoyu kan.. haha

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@p!q4h b@guss

hg gila ka ? jambu pekebendanya jerawat penuh kat muka. haha !

Crush_Andrian said... [Reply to comment]

nak muka hensem ke...hehe...lawak gak post u...erm, apa pun kite kena gak syukur dgn apa yg tuhan dah bagi kat kite....sama ada kita hensem ke , cute ke, manis ke, jambu ke, jambu batu ke, jambu air ke...yg penting nawaitu kite kena lurus...kalau jelez utk perbaiki diri kite takpe ek..lagi satu, kalau pun kite ni ada kekurangan, pasti ada terselit kelebihan yang Tuhan bg kat kite...pasti! di situ kite cuba lah sedaya upaya kite serlahkan kelebihan itu...jadi dgn cara tu, kite pun nampak hensem gak tau...yg ptg adalah yakin pada diri...!!! tak pasti, cuba lah!!! hehe
~~~ sekadar renungan buat yang membaca~~

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@Crush_Andrian

haha. mmg bersyukur dah. cuma sje je nk buat post mcm nie. haha