Saturday, April 16, 2011

Apa ? Tak Buka Balik ?!

hye :) mesti korang semua pelik baca tajuk adamoyu en ? ape yang tak buka nya ? haha.. sebenarnya...


ha nampak tak ? sebenarnya. adamoyu terkejut sangat dengan berita yang adamoyu dengar : MRSM Bentong tak kan dibuka semula. adui. kenapa lah ek ? tu tempat adamoyu belajar sebelum tanah runtuh berlaku. haha :P memang famous lah sekejap masa tanah runtuh hari tu. siap masuk surat khabar lagi. haha. tak pasal pasal kene pindah Pekan. adoyai. baru je dah jatuh cinta dengan bentong. tetibe kene pindah. redha je lah.

ok dah melalut. kembali kepada topik asal. serius. adamoyu memang terkejut dengar berita tu. katanya msuk surat khabar. ntah lah. adamoyu tak baca surat khabar pon :P tak tau lah kenapa maktab tu tak nak dibuka semula. kalau korang semua perasan, dari dulu sampai sekarang, runtuhan tu tak dibaiki. 


entah kenapa adamoyu pon tak tau. katanya mara tak da duit bagai. entah betul tidak. dulu masa sebelum runtuh kita orang bahagia je duk kat sana. tup tup ada tanah runtuh. nasib baik berlaku masa cuti hujung tahun. maksudnya takde orang lah kat sana. bersyukur gila. kalo tak buka dah maknanya kami lah batch yang pertama dan yang terakhir *sedikit bangga haha.

tak kan lah mara nak runtuh kan. tak pon nak buat hiasan je kat tepi highway tu. ataupun jadikan tinggalan sejarah. atau pun nak jadikan hospital bahagia. ke nk tunggu tanah tu runtuh lagi. dah dah. banyak pulak andaian.

apa apa pon. adamoyu harap sangat sangat maktab ni akan dibuka semula. sebab serius maktab ni best. banyak tempat lepak lepak2. haha. kepada alumni maktab ni, sama sama lah kita doakan maktab kita ni dibuka semula :)




16 comments:

nurelinda said... [Reply to comment]

hahahaha :D tempat sakit jiwa pulak. elok la tuh untuk awak. hahahah

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@nurelinda

adoy. skit jiwa ntuk saya ? haha

Syukri Mohtar said... [Reply to comment]

bile tanah runtuh tu..bukan bentong nye mrsm gempak ke..sbb kawan pernah pergi dulu..ade pertandingan ape ntah..

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@Syukri Mohtar

tanah runtuh tu dah lama dah. akhir tahun 2009. tpi smpi sekarang tak baik.

haha. gempak ? gempak sgt lah tu. haha. takdelah. kiteorg biase je. mcm mrsm lain jah :)

Zyash said... [Reply to comment]

biler tanah runtuh ne??nampak sangat x bace paper, ngn berite dalam tv ngan bace kat online...dok blogging jer..huhu...

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@Zyash

haha. takpe. adamoyu pon tak bace paper gak :P

dah lame da runtuh. akhir 2009. tpi smpi skrg tak baiki. last last nk tutup. tu yg sedih.

Nurul Wahidah said... [Reply to comment]

huhu.. bez ar korang msuk2 dh jd senior.. 2 thun lak tu.. bkn mrsm bntog je gempar,skul sy pun gempar coz ingtkan ckgu2 ksyangn kitaorg kna tukrkn ke pekan..hoho

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@Nurul Wahidah

haha. rezki :P

oh ye ke ? awak mktb mne ae ?

puteri ain said... [Reply to comment]

bila berita pasal ni ? tak tahu punn..haihh..bagaikan katak di bawah asrama..hehe

Nurul Wahidah said... [Reply to comment]

@ADAMOYU

mrsm kuantan..;)

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@puteri ain

lohh.. tak tau ke ? dah 3 kali org tanye soklan yg sme. haha..

dah lame lah. 2009. akhir tahun :)

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@Nurul Wahidah

ouh ok :D

Aezudin said... [Reply to comment]

maktab aku mengenali dunia..hee~

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@Aezudin

ye lah tu =='

AYAI said... [Reply to comment]

izzaty saffiai yang tulis?? <3 haha

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@AYAI

ceh ceh.