Tuesday, May 3, 2011

Hidup Hidup Kena Tipu ! Penunggu Istana Menipu !

hai :) hari ni adamoyu nak lepas kan geram sebab adamoyu kene tipu hidup hidup*bengang bengang ! haha. sebelum ni kan adamoyu ada buat satu entri pasal Penunggu Istana. cerita tu memang teramat sangat seram. tapi hari ni [ 3mei ] adamoyu dapat tahu bahawa cerita tu TIPU !

arghhhh !! kuang hajaq betui ! bengang rasa. bukan apa. punya lah semangat adamoyu cuak ! 2 3 hari fikir ke cerita tu. rupa rupa nya dusta belaka. ades ~

ape ? nak bukti cerita tu tipu ? okay. moh tengok sama sama.





okay. benda ni memang tak membuktikan yang cerita ni tipu. cuba tengok yang ni pulak. [ read more ]



dah baca ? haha. percaya tak ? tak percaya lagi ? okay ada lagi.


ni adalah facebook perempuan yang mati dalam cerita tu. dalam cerita tu pakai tudung. tapi dalam facebook tak pakai tudung. nampak sangat berlakon. tak cukup lagi. siap tunjuk agi gambar dia masa ' mati '. dengan ' darah darah '.


memang tak leyh blah. ok ni pulak facebook lelaki yang membunuh dan dibunuh !

Si Pembunuh merangkap orang yang kononnya hilang.

Si mangsa pembunuhan


ha sekarang percaya tak ? kalau tak percaya lagi tak tahu lah. bukti dah terang terang adamoyu tunjuk. tapi apa yang adamoyu nak bagi tahu kat sini, tak patut lah diorang menipu macam ni kalau nak bagi nampak real sekali pon. sampai buat ucapan takziah lagi masa ending. 

nak mati sangat ke sampai sanggup tengok diri sendiri menerima ucapan takziah sedangkan tuan empunya badan masih hidup ? *faham tak ? buat buat faham dah la. adamoyu punya lah cuak  tengok cerita tu hari tu. tup tup kene tipu. siapa tak marah macam ni. 

kepada yang dah tengok, mesti faham entri adamoyu ni. bagi yang belum tengok, kalo nak faham entri adamoyu ni, sila tengok. tapi jangan jadi macam adamoyu. bodo bodo kene tipu. bengang je rasa. adamoyu rasa sedikit terkilan lah sebab orang sanggup menipu untuk mendapat tempat di mata masyarakat.

p/s : semangat adamoyu screen shot gambar nak bagi korang percaya. maka dengan itu, sila percaya dengan ikhlas :D


66 comments:

nurelinda said... [Reply to comment]

dia ada cakap citer ni betul ka ?

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@nurelinda

masa ending dia ada buat ucapan takziah kepada keluarga si mati.

adakah anda merasakan ucapan takziah itu boleh dipermainkan ?

semestinya nampak seperti betul walaupun diorang tak kata betul.

HAJAR hasan said... [Reply to comment]

ooolaa~ kawan pernah ajak tgk citer ni.tp, smpi skrg blom tgk lg. mungkin btol lah kot. citer ni lakonan semula. hurrmm...

nurelinda said... [Reply to comment]

emm saya rasa ucapan takziah itu tidak boleh dipermainkan.

ooh nak bg nampak real kott . okay2

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@HAJAR hasan

mungkin juga. tapi kalu betul knpe diorg tak bagi tahu yg tu lakonan semula. ha, byk persoalan yang timbul kalau kita fikirkan pasal bnde ni. cuba lah tgk dulu. baru kita boleh fikir.

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@nurelinda

itulah. banyak sangat kemungkinan nya. tu yang confuse.

Azri Fathurrahman said... [Reply to comment]

oke fine ! aku tertipu lagi . demmm . =.=' jalan cerita filem ni memang membuatkan kita percaya ni kisah benar . siap dengan ucapan takziah segala , dengan ucapan terima kasih kat polis perak . haihh . dusta belaka .

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@Azri Fathurrahman

kan ? mcm real je en. siap ada takziah. pulak tu dia tak inform cite ni betul ke tak. itu psl orang percaya je.

nurelinda said... [Reply to comment]

adi ada baca blog uncle seekers ?
dia ada cakap mcm ni

'Sebentar tadi aku terima 2 email bertanyakan tentang nasib pelajar dalam Filem Penunggu Istana ini. Pihak primeworks akan menjawab persoalan ini bila sampai waktunya. Maaf yer..'

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@nurelinda

oh. tulah. ramai yg nak kan kepastian. tu yang diorang tnya. nnti diorg bgi tahu la yg cite ni tipu.

Azri Fathurrahman said... [Reply to comment]

@ADAMOYU
patutlah kat blog uncle seekers tu , uncle tak nak jawab pertanyaan orang pasal filem ni . haha , kelakar nya bila dah tahu filem ni tak real . haha . =.='

Corat-coret said... [Reply to comment]

tp best ker cte nye..?

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@Azri Fathurrahman

haha. tu lah. dia takut org marah kot. takpe lah. biar org atasan je yg jwb.

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@Corat-coret

serius adamoyu cakap cite dia memang best. tapi bila tahu tipu tu rasa terkilan sikit.

Azri Fathurrahman said... [Reply to comment]

@ADAMOYU
haha . aku baru pm dengan amar tu kat fb , dia siap reply lagi tu , nasib baik dia friendly . oke , memang lakonan semata mata oke . haha . :P

r-5 said... [Reply to comment]

aku tak tengok lagi cerita tu. share ar link! nak tengok gak. adoi~ =.='

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@Azri Fathurrahman

ha kan kan ? dia hidup ada. tu lakonan je.

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@r-5

link apa ni ? org tgk kat wayang lah. g lah tgk.

JayBon said... [Reply to comment]

hari tu kuar kat cinema menggigil.. sbb citer konon nye betol... hahhaha sekali kene tipu.. rase nak lesing laju2 je kih3

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@JayBon

haha. sama lah kita. asyik terbayang bayang je. lesing je. haha :D

nini said... [Reply to comment]

at first suma org cakap tipu, pastu bla check balik terjumpa lak kat tenet yang cakap benda2 ni betul..konon la kan...tp ntah lah...

nini said... [Reply to comment]

dan...baru je add amar v. asyraf tu n kena approve k..baiklah...ahaha

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@nini

hoho. bese lah kata org jgn didengar.

oh, psl tu, amar dah approve adamoyu :D

Maximus Al- Muez said... [Reply to comment]

maaf didahulukan...

saya sendiri xpernah tgk crita yg sy sendiri berlakon. bknnya mahukan populariti dgn menjual nama beralaskan 'mati'. saya tdk tahu menahu ttg hal ni hinggakan ad ucapan takziah or al fatihah.

saya hanya pekerja yg bekerja utk isi perut dan utk itu, mereka adlh bos saya. orang atas yg mahukan keuntungan dgn menjual kami.

maaf kwn jika saya ada terkeras sikit di sini.

terima kaseh atas tontonan, maaf atas kekecewaan... =)

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@Maximus Al- Muez

oh mmcm tu rupa nya. saya bukan apa cuma agak terkilan sikit sbb tertipu.

takpa, yang penting sekarang bnda yang betul kita dah tahu.

tak perlu meminta maaf kepada saya :)

ZaPhire said... [Reply to comment]

dear adamoyu,
ala,first time tengok iklan cite uh..
zarif tau ini semua tipu..
filem malaysia/indoesia mmg teramat suke adaptasi citer omputih..
yg mmbuatkn zarif tau die tipu dan tak tgk langsung sbb
zarif dh tgk 'paranormal activity'
the scariest of them all..
even diorang pun buat ucapan takziah at the end of the movie..so there's no element of suprise..
haha

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@ZaPhire

oh haha. hari tu tak tgk g paranormal activity. tu yg nk tgk cite nie. tibe tibe tipu. haha

ali... said... [Reply to comment]

si Maximus Al- Muez tu siap belakon dlm cerita "dahlan steady" ...

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@ali...

oh, cite ape tu ek ?

Anonymous said... [Reply to comment]

haha... citer ni mmg penipu... tok sah la pecaya... umur istana tu pn dme tk tau brape tahun.. sah2 la latar belakang cter tu dme tk selidik.. cter tu pn tk d yg btol.. kte dek orang yg menjaga kawasan istana tu.. jadi renung2 la.. :)

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@Anonymous

hahaha. tahu dah tipu :) takpe. benda yg lepas tak usah diungkit :)

Astana Impian said... [Reply to comment]

ermmm..aku pun benggang gak dgn cite ni..betol2 rasa tertipu..Kite samala adamoyu, 3 hari xlena tido sbb pk cite ni mmg seram giler..klu dah tau cite tu rekaan xperlula gitau 1malaysia yang cite tu real.mmg rasa tertipu sungguh..**Sakit Hati**

Astana Impian said... [Reply to comment]

ntah ape2 je la kan..ye2 je percaya separuh mati..rupanye tipu..sampai tak lena tido lpas tgk cite tue..klu tau cite ni tipu xde maknenye aku nk g tengok..

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@Astana Impian

haha. tu la kan. skit hati rse bila lepas tgk en ? haha. tapi nak wat mcm mne. redha je lah. hehe

Anonymous said... [Reply to comment]

hahahaha...celak mate btol la..tipu siot cite ni rupenye..ckp kisah btl..seb bek ta tgk kt wyg..donlod je..kalu tak, bek aq buat mkn duit wayang tu.. huhu..

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@Anonymous

haha. takpe lah bnde dah lepas :)

Khuzrin Kamarudin said... [Reply to comment]

Memang lah ni cerita buat semula..
carilah info pasal kematian samada cerita ni betul ke tak...


lu ni tak true ar....

Mashi Elyna said... [Reply to comment]

cer tengok review kat blog sy:

REVIEW PENUNGGU ISTANA: KENAPA FILEM NI TAK REAL

http://mashimashimind.blogspot.com/2011/04/review-penunggu-istana-kenapa-filem-ni.html

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@Khuzrin Kamarudin

cite ni betul ke ? rasa nya rekaan semata mata je. tak pernah terjadi pon. dan bukan lakonan semula.

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@Mashi Elyna

insyaAllah :)

Anonymous said... [Reply to comment]

nampaknya,lakonan mereka ni mantap la...terbukti..sampai most of ppl thought that this movie are real... tahniah kpd pengarah filem dan krew yg terlibat...nama pon cerita beb...i wonder y everyone so serious?

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@Anonymous

tak dinafikan lakonan dorg mmg mantap. tpi nak buat cerita pon tak perlulah nak menipu kan. kalau tipu tu ckp je tipu. takde lah org marah.

Anonymous said... [Reply to comment]

cuba korang nengok part citerni time sarah n fira pergi kat area bwh pastu mereka ada tersuluh topeng...n lepastu sarah lari mcm ternampak hantu....korang perhati kat pintu sebelah kanan ms mus gi kejar sarah ada org siot.......npk kepala dia kuar...daro situ aku dah tau citer ni penipu......sbb sepatutnya time tu mereka tggl bertiga..tiba 2 keluar pulak kpala krew dorg tg tgh keje...npk menipu......uncle seekers tu pon poyo je

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@Anonymous

oh ye ke ? tak perasan lah pulak. haha. nnti nak tgk skali g ah. kantoi~ haha

OrAng_PeRLiS_mEnULiS said... [Reply to comment]

memang ini filem la, yang korang g caye wat pe.. meh aku tunjuk yang filem ni memang dah dirancang... klik link bawah

: PENUNGGU ISTANA kantoi!!

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@OrAng_PeRLiS_mEnULiS

haha. mana lah ak nak tahu. nampak macam real je. percaya je lah. haha :P

MacHoMan said... [Reply to comment]

Lain kali pikir kepada kepala otak, bukan kepala lutut. Dah namanya berlakon, takkan ada yang mati??

Kalo mati dah tentu jadi kes polis. Dah jadi kes yang lebih besar. Dan pembunuh tu tentu jadi wanted polis. Logik la sikit berpikir tu.

Orang-orang bodoh mudah percaya dengan benda yang nak sensasi lebih. Maklum sahaja ramai orang jahil zaman skrang ni. Orang jahil suka benda sensasi dan popular, dan abaikan pemikiran berdasarkan logik akal.Benda begini pun nak dipercayakan.

Apa daa..

miss lem0n said... [Reply to comment]

Hahaha..seb baik aku x tertipu, coz awal2 ag x caye bila tgk. Adik2 aku ciap tido b'himpit2 ag mlm tuh.Haha.. 1st aku prasan cite 2 tipu coz si pelakon2 tuh over celupar kt tmpat mcm 2, nmpak sgt mcm sngaja dibuat2. 2nd bila aku tahu uncle seekers ada, dia kn suka tipu dlm rncangan seekers.Huhu.. 3rd, mse last yg plg xleh blah. Mse mangsa kne bunuh dgn Ammar dowg lgsung x menjerit kesakitan. Lgpun aku mmg ingat dulu uncle ada ckap dia ada dpt tawaran berlakon filem seram ke ape ntah.Bagi aku, cite SERU lg best.Huhu.. nway, cite Penunggu Istana ni kira berjaya gak r tunjukkan ala2 real.

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@MacHoMan

orang yg percaya tu tak bodoh. org yang menganganggap orang yang percaya tu bodoh sebenarnya yang bodoh ! haa kan dah terbelit dah.

kalau tengok pada ending pon kita akan percaya. pasal ape ? pasal ade ucapan takziah bagai. adakah ucapan tu boleh dibuat main main ? fikir lah benda tu bhai ! mane org tak percaya. jgn nak suka2 nak hntam ckp org bodoh ! diri sndiri tu fikir dulu.

lgi pon entri ni pon sbgi pndapat ak je. bukan nak popular sangat. eyh, tak bwk mati lah popular tu ! tak hingin pon nak jdi popular !

haa, byk g sbnrnya nak ckp. tpi mls nak layan org mcam kau. lantak lah. bak kate cik epal, amik lah kau nak menang ! KAU MENANG !

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@miss lem0n

hahaha. tu lah nampak seram gila. ak pon lepas tgk terbayang byg bagai. mcm budak kecik je. haha !

ak rasa berjaya kot sbb nmpk real :)

p/s : tak tgk g cite seru. dah serik. takutt~ haha

azrilrapaiee said... [Reply to comment]

memang x patut la mereka memainkan 'takziah'...memang word tu menunjukan yg cita nie betol2...lagi pun mereka cakap tima kasih kat pdrm...xkan pdrm pun nak tipu jugak?memnag kompius..buat siadang akhbar la woi :)kan biasa nya suma muvi ada buat sidang akhbar

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@azrilrapaiee

tu lah kan. ucapan tuh yg buat org percaya. kalau dia tak buat pon takpe.

ntah bila ntah dorg nak buat sidang akhbar.

Encik KOKO said... [Reply to comment]

berani plak dorg guna nama polis utk citer neh.
n pak polis plak bole je diam.
aku x faham lar.
mati2 kita kena tipu..
polis ikut sama subahat menipu kita.

leo said... [Reply to comment]

Aku sokong semua yang Adamoyu cakap, semua yang terlibat dalam pembikinan penunggu istana memang penipu, tiada idea lain nak cari REZEKI HALAL selain menipu, kalau nilah mentaliti pembikin filem negara kita, tak hairan filem kita selalu tak best, sikut ja yang best tu pun tak boleh nak lawan filem negara jiran.

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@Encik KOKO

tu lah pasal. dorg boleh diam je. ak sendiri tak faham. lantak lah, yang penting kita dah tahu kebenarannya.

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@leo

kite kene tipu hidup2 kn. tak tahu lah ape hukum nya. biar je la dorg tanggung sendiri.

Anonymous said... [Reply to comment]

adamoyu,saya baru menonton filem tu dan 100% percaya filem itu betul..tp bila sampai part amar pukul mus tu..tiba2 saya rasa ada yg tak kena..cara dia pukul tu mcm tak kena pada badan membuatkan saya tpikir crita ni betul ke tak betul??bila saya search dlm internet rupa2nya semua tu tipu blaka..bak kata mus dlm filem tu "mana ada hantu boleh bunuh orang"..skarang saya rasa tertipu dan nak jadi hantu dan bunuh org yg buat filem tu...siap dengan ucapan takziah konon..

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@Anonymous


tu lah. sepatutnya kita tak percaya dari awalkan. buat penat je cuak. haha !

Anonymous said... [Reply to comment]

dia tak cakap cerita tu betul ke thats not the point. the point is orang bodoh byk yang percaya.buatlah courtesy tulis 'cerita ini rekaan semata-mata' ke...ni tak...manusia sekarang kalau nak laku sampai macam tu la..nak jual punya pasal..

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@Anonymous

ni menyokong ke tak ni ?

Anonymous said... [Reply to comment]

first time tgk je dah tau da crite nk tipu. n takbest langsung kot. mcm tkde idea ke apa uncle tu. -___-

Anonymous said... [Reply to comment]

ni lakonan semata.. nk tiru stail paranormal activity,rec,blair witch n etc.. ntah crita betoi jadi ke x.. tapi uncle ni suka mencapub ja... dulu masa awal2 sblm kuar seekers, ada duk jual cd entiti, konon daripada hasil kajian geng2 paranormal ni.. padahal merepek je suma jadah rekaan semata wat hype nk kaut duit...

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@Anonymous

tu la kan. menipu je kerja

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@Anonymous

agak la kan. tak ptut betul dia tipu. cis~

intanrafi1322 said... [Reply to comment]

huh!!! ingatkan cerita betul. siap ulang2 lagi tengok. tertipu~~~

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@intanrafi1322

haha. tu la kan. takpelah. bnde dah lme :)