Wednesday, June 8, 2011

Sarawak Language #1

assalamualaikum :) 

adamoyu sedang belajar bahasa sarawak*sila beri tepukan gemuruh ! so, adamoyu ingat nak share lah sikit sikit ngan korang mana yang adamoyu tahu. dan hari ni adamoyu dapat beberapa words ,

kamek ( dari dulu tahu kan ) = kami/saya
kitak ( dah tahu jugak ) = kamu/awak
lawa = bukan sombong ye. tapi lebih kepada benda positif*not really sure about that
belon = kapal terbang
sik = tidak/bukan


rasanya tu je kot. tak dapat nak fikir sebab mengantok. nanti adamoyu kumpul banyak banyak ye :)


p/s : lepas ni adamoyu dapat menambah lagi kemahiran berbahasa asing :D *teruja !


10 comments:

DIEDA said... [Reply to comment]

wahhhhh jadi noh hujan laa david lepas ni , haha

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@DIEDA

eh, noh org srwk ae ? btw, tak kan ! david no 1 haha

d_tieah said... [Reply to comment]

Yelah,, Noh orang Sarawak.. Dari Miri,, adik dia dulu satu kelas dengan sy.. Hehehe.. Dia kahwin nanti dengan Mizz Nina pun ade jugak buat kat Miri.. Ngee :)

Entry Terbaru : Draft Blogger Berwajah Baru

Hanis Atikah said... [Reply to comment]

hehehe.. bljr bahasa sarawak nie.. dah dpt awek org serawak ke??hehehe

Aezudin said... [Reply to comment]

@ADAMOYU

kamek tahu kitak bole :)

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@d_tieah

oh. tak tahu lah plak. haha. lepas ni boleh la g rumah kawin dia :P

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@Hanis Atikah

awek ? erk ! haha. takde lah.

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@Aezudin

insyallah ye cik aezud.

HaNa Hani said... [Reply to comment]

amboiyh...jauhnye blaja bahse srawak
leh hana blaja skali
^_^

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@HaNa Hani

boleh boleh. jom lah bljar sma sma. haha