Tuesday, February 22, 2011

5 Pemakaian Wanita Melayu Yang Menyakitkan Mata..

hai :) hari ni adamoyu nak tunjuk sikit masalah sosial yang ada zaman sekarang.. tapi kat sini adamoyu nak tekan kan cara pemakaian perempuan melayu zaman sekarang.. adamoyu memang x suka tengok perempuan pakai pakaian tak senonoh ni.. contoh nye..



mula2 yang nie.. adamoyu memang xsuke la pompuan macam nie.. bile tengok dari belakang baguih je pakai tudung kn... pstu tetibe bile dia toleh, tengok2 nampak rambut.. ades... memang amat menyakitkan hati.. serupa la macam x pakai tudung.. [ read more ]






seterusnya yang ni.. golongan ni same je macam kat atas tu.. lebih baik xpayah pakai tudung kalau dedah sane dedah sini.. nampak sangat tudung untuk perhiasan semata mata... ishk3...



kalau spesies ni pulak.. teramat sangat pelik.. pakai baju tapi nampak dalam.. dah la pakaian tradisional melayu.. memalukan je.. kan fungsi baju ntuk menutup badan.. ni kenapa pakai baju yg menampakkan bdn ? baik xpayah pakai baju camtu.. ishk3...




ok spesies nie lagi la menyampah.. dah la x pakai tudung.. pastu pakai pulak baju yang pelik2.. boleh dikatekan xpakai baju la... semua nampak.. 'lurah' sana, 'lurah' sini... atas bawah sume nampak [ berfikiran terbuka ya.. dh dewasakn ]... adus.. adamoyu memang tak suke...



dan seterusnya yang nie...nampak x ape yang dia pegang ? air ? air ape ? tu la ARAK ! ha.. memang bodoh la pompuan macam nie.. pakai tudung tapi minum minuman haram tu.. hah.. memang teramat sangat bodoh.. huh... dah la.. wat sakit hati je tengok gambar nie..



ha.. tu la beberapa contoh gambar yang adamoyu dapat tunjukkan.. sebenarnya banyak lagi tau.. tpi, adamoyu x nak search gambar sebab takut terkeluar benda2 yg x sepatutnya...muke mereka memang sje di'sensor' kan... xbaik la kan nak menjatuhkan maruah diorang... kepada pembaca2 sekalian, perempuan terutamanya.. mintak maaf la kalau post nie ada terguris hati korang.. ni cume pandangan peribadi adamoyu je.. saje nak share ngan korang.. xde niat nak menjatuhkan sesiapa pown.. kepada wanita2 di luar sane, kalo boleh jauhkan la cara pemakaian macam nie.. xsenonoh la.. pakai la elok2 sikit.. bukan sume lelaki suke tengok pompuan camni.. ingat tu...

42 comments:

AYAI said... [Reply to comment]

adamoyu, terguris hati aku.. :(

nelly said... [Reply to comment]

Seksa tengok . .

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@AYAI

oh terguris ke ? mintak maaf la cik puan ye.. haha :D

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@nelly

memang pown.. sgat2 seksa...

hana said... [Reply to comment]

betol2..
saye sokong kamu...
yg paling benci tu kalo pkai tudung tp pakai short sleeve..xpn baju jarang gile...
saket mate aje..

nur ily said... [Reply to comment]

dahsyat..agagaga~

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@hana

ha tau pown... ade lagi sbnr nye.. tpi malas nak tnjuk byk2.. haha..

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@nur ily

mmg dasyat.. haha

T'nie on the Blog said... [Reply to comment]

mmg dasyaaaat
http://clothpuppet.blogspot.com/2011/02/pizza-megi-kari-berapi.html

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@T'nie on the Blog

teramat sgt dasyat.. huhu..

Cik Aish said... [Reply to comment]

betul ke air tu arak? sahih?

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@Cik Aish

btol.. dpt sumber dri internet jgk la.. tpi kalu x tu xtau la.. tpi ade ke bkn air arak kaler cmntu ?

IeDa_IsHiDa88 said... [Reply to comment]

wat malu jew..

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@IeDa_IsHiDa88

spe yg malu ? mereka la kn ?

mmg pown..

Cik NurulZaty said... [Reply to comment]

is it true dat girl pegang arak?

u cant just make assumption based on colour jek
mana tau tu air teh ke apa ke..

nanti tak pasal2 . anda dah mcam fitnah org..

rasanya, kalau ragu ragu, tak yah la letak gambar tu..

btw, ur content is good. :)

mimieismail said... [Reply to comment]

pkai 2dung minum arak 2 x ley bla,..ngeeeeee,~!

http://mylifemimie.blogspot.com/

miss atie said... [Reply to comment]

xmpi hati nk tgk .
ape teruk sgt ni .
haishhh

yna fazlyna said... [Reply to comment]

aduhai.. ustazah yna pernah cerita. tanda akhir zaman nanti. orang perempuan semua bertudung tapi berbogel. maksudnya bertudung tapi pakai baju ketat. kai sexyyy2..

najmi^^ said... [Reply to comment]

waaa.. style kot..lol

Zikrillah Killah said... [Reply to comment]

Saye sokong !! :)

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@Cik NurulZaty

xfitnah pown.. sbb amik drpd internet jgk.. kalau xbetul mknye orang tu yg fitnah...

tpi cbe tgk btol2... air tu berbuih.. air teh berbuih ke ? huhu..

btw... thnx :D

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@mimieismail

haha.. tu la psl.. xleyh bla lngsg... haha

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@miss atie

huhu.. xyah tgk2.. dose2.. haha :D

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@yna fazlyna

a'ah.. ye la.. dunia da akhir zaman.. nauzubillah...

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@najmi^^

haha.. style la sgt.. :P

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@Zikrillah Killah

yay2 ! mekasih.. haha :D

nazirafarahinomar said... [Reply to comment]

betul....tuh!

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@nazirafarahinomar

yay ! thanx.. haha :D

♫♪~ Naurah Nawwarah ~ ♫♪ said... [Reply to comment]

mampu melihat je... rasenye kite takde lah seteruk mcm golongan2 yg adam bagitau tu... harap kekal la imej kite camni... insya-Allah

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@♫♪~ Naurah Nawwarah ~ ♫♪

amin.. moge2 la ye :)

Sarafina Aqila said... [Reply to comment]

hurm...adamoyu...
i sokong la dgn u...
post u lngsung xmngguris n mmbuatkn aty owg t'guris....
spe yg t'ase slalu ny dy yg wt kn???
so kte xt'ase juz sdikit t'klan je ble tgok pompuan skrng wt tdung uh cm mainan...

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@Sarafina Aqila

oh thnx :D
kene mntk maaf awal2.. mne tau ade yg terguris.. risau gak..
tula.. jauh kan la drpd bnde2 nie.. x manis..

Epola said... [Reply to comment]

Alhamdulillah. ta sangka ada lagi kaum adam yg btul2 phm dan sedar situasi ni. igtkan laki sume suke yg seksi2. :)

salam singgah
EPOLA, jemput singgah?
nak tau jgk reaksi adamoyu. tell me tell me :p

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@Epola

haha.. adamoyu mmg xske la pompuan yg x senonoh nie.. geli.. haha..

ok2.. thnx :D

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply to comment]

yap2 setuju tu..aish apa nak jadi ni...

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@AMIRA ATIYA MYRA_ZOE

hoho.. mekacih2 :D

||aLeaSaRa|| said... [Reply to comment]

salam perkenalan di hari jumaat yg indah.smga Allah permudahkan urusan hari ini ye.wah tq sudi sggh blog kite dan ni balas jejak.blog ni best sbb susunan widget teratur,tajuk n3 simple tapi menarik,pilihan font pun sempoi,jgn lupa update n3 laju2 ye utk kitorang semua yehaaa!

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@||aLeaSaRa||

salam perkenalan jguge :)

terima aksih ye..
insyaallah blog nie ak sentiasa update :D

nurelinda said... [Reply to comment]

tak suka sangat2 gamba nombor duaa ! tahpape je pakai short sleeve pastu pakai tudung. yg arak tuh maybe air lain kott. tak baik tuduh... hehehe

seb baik adi x anti org pakai tudung :P heheheheheh

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@nurelinda

haha. tu lah. menyakitkan hti je. yg arak tu tak tahu lah. just contoh je.

buat apa nak anti org pakai tudung ? adoy. haha

nurelinda said... [Reply to comment]

tuh tuh adi ade kate kat pic no 4

*dahlah x pakai tudung.

hahaha. mana lah nak tahuu anti ke tidak :P

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@nurelinda

oh haha. takda lah.