Thursday, July 21, 2011

Rindu Zaman Tora, Dind Dang, Bayblade.


assalamualaikum semua :)

dah lame bebeno adamoyu tak update blog ni. rindddduuuuu yang amat kat blog ku sayang ni. haha. bukan ape, adamoyu tak de mase, tambah tambah lagi idea tak reti reti nak keluar daripada kepala hotak adamoyu ni =='

tau tak, tetibe tadi adamoyu teringat zaman kecik kecik adamoyu dulu. macam macam benda adamoyu buat. rindu laaa. banyak je benda yang adamoyu buat, yang korang buat jugak rasanya.

  • bangun pagi2 bersiap nak pergi sekolah, mak yang tolong siap kan. pakai kan baju hape semua tuh *rindu mama =='
  • pegi sekolah naik basikal, best je. tak risau pon pasal kes culik ni. dulu tak banyak kes culik macam sekarang.
  • kat sekolah jadi pengawas duk sebok2 nak tulis nama budak buat salah dalam buku kesalahan ( padahal salah kecik je pon ).
  • balik sekolah je terus melencong ke kedai. nak beli ding dang je pon. takpon tora ( nak mainan je ) , coklat rabbit ( yang boleh makan dengan plastik skali tuh ), chewing gum yang bulat bulat warna warni tuh, aiskrim batang lah. macam macam.

  • dulu dulu selalu beli getah banyak banyak nak main benda alah ziq zaq tuh. alah yang lompat lompat getah tuh.
  • kadang kadang main guli tepi rumah.
  • suka tengok cerita kartun doraemon, keluangman, sailormoon, power rangers, ninja turtle sume tuh. banyak lagi tapi dah lupa dah.
  • main nyorok nyorok ngan jiran petang petang.
  • main lego.

  • kereta lumba tamiya, gasing beyblade ( eja pon dah lupa ), digimon, gasing sume tuh.
  • cerita pokemon tengah top dulu. pastu tetibe tersebar pasal pokemon tu yahudi. terus tak tengok dah.
  • dulu ade bantal busuk. pastu kene buang dengan mak sebab mak kate dah besar tak boleh ade bantal busuk. sedih sangat mase tuh :'D
  • dulu main game pakai tape yang besar gedabak tuh. tak de lah macam sekarang ni. pakai cd ape sume.
  • PS1 menjadi idaman sume budak budak dulu. sapa yang ade kira hebat lah. serbu rumah dorang main ps. haha
  • ade orang jual aiskrim paddle pop naik moto lalu depan rumah. menggedik kat mak nak beli. last last tak dapat jugak =='

  • sama ngan orang jual sate ikan yang enak tuh. tapi mak tak bagi jugak, katanya orang tu kecing tak basuh lah apalah. pastu tersebar pasal diorang guna daging kucing buat sate tuh. tah pape tah =='
  • bila mak beli kicap rebut rebut nak penutup kicap tuh nak buat main ceper. best sangat.
  • selalu kene rotan ngan abah sebab banyak buat hal ngan balik rumah lambat. *dah dekat maghrib baru nak balik. mane tak mengamuk bapak ak =='

haa, macam macam yang adamoyu buat masa kecik kecik dulu. banyak lagi sebenarnya. lupa. haha. tapi memang best lah masa kita kecik kecik dulu. tak sama ngan budak sekarang. zaman zaman kita dulu memang best. teringat pulak. rindu zaman budak budak dulu.

p/s : rasa macam nak ulang masa pulak.


6 comments:

~naddy~ said... [Reply to comment]

rindu zaman kecik2.. grr

jom sggh http://pelangihaty.blogspot.com/2011/07/kronologi-permainan.html

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@~naddy~

rindu kan kan ? haha

nurelinda said... [Reply to comment]

sumpah semua sama !! kecuali yg last kali. haha

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@nurelinda

mmg lah. zaman sama.

NUR AFIFAH said... [Reply to comment]

haha.... bukan lelaki je suka buat ni...aku pun...haha.. Tapi tak semua laa...sebab ada benda lagi ekstrem yang aku penah buat....haha...

tapi bab kena bantai tu sangat sebati dengan aku....hehe... cuma ko versi abah....aku versi mak.... Ngee~!

Apa pun, zaman kanak2 kita takde stress kan? best je bila ingat balik... Habis-habis stress masa kecik dulu sampai nak lari rumah laa kononnya bila kena marah dengan mak je laa kut.... Hihi

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@NUR AFIFAH

mmg lah. kita sume buat bnde yang sme je. cuma kita je yg tak sedar. mmg best gila zaman kecik2 dulu :')