Friday, July 1, 2011

Tujuan Berblog


assalamualaikum :)

adamoyu pasti mesti semua orang ada tujuan untuk berblogging kan ? ade yang saja saja, ada yang nak duit, ada yang nak famous dan macam macam lah. tapi adamoyu ada sebab sendiri kenapa adamoyu suka berblogging. 

1. belajar tentang pengetahuan ICT
.melalui blog ni,adamoyu boleh belajar macam macam tentang pengetahuan ICT termasuk lah pasal pengetahuan website. adamoyu boleh belajar macam mana nak edit gambar, macam mana nak buat header, macam mana nak edit blog, macam mana nak download dan sebagainya.

2. mengasah fikiran
.dengar macam pelik je kan ? sebenarnya blog ni memang melibatkan otak. percaya tak ? haha. betul. kalau kita nak update blog, kita mesti kene fikir dulu kan. bukan nya terus tulis, tengok tengok dah siap. memang tipu lah kan. kita kena fikir topik apa nak dikongsi, penggunaan ayat, bahasa dan sebagainya. tu semua depends kepada idea kita pada hari tu lah kan. kalau takda idea, kene jugak perah otak supaya ada idea. macam adamoyu buat*tapi hasilnya tah pape je =='. haha

3. tambah kenalan
.memang tak dinafikan, sejak adamoyu aktif berblogging ni memang ramai adamoyu kenal. tapi kenal dalam alam maya je lah. tak pernah jumpa depan depan. haha. blogging ni sebenarnya membantu kita menambah kenalan. memang best lah dapat kenal ngan ramai orang walaupun tak pernah jumpa. chatting pon okay lah. haha.

4. berkongsi pengalaman dan pendapat
.apa yang adamoyu rasa nak dikongsi, adamoyu akan share kat blog ni. pastu korang bagi respon. memang best lah dapat bertukar tukar pandangan dengan korang. macam macam maklumat adamoyu tahu melalui blog termasuk lah isu semasa.

haa, tu lah. macam mana ? sama tak dengan pendapat korang ? haha. ada lagi sebenarnya. cuma tak pandai nak gambarkan dengan kata kata*walaupun menaip sebenarnya. kalau korang ada pendapat lain, share lah dengan adamoyu :)

p/s : macam pelik je entri adamoyu ari ni kan ? =='



14 comments:

~CiK TiNieY~ said... [Reply to comment]

tak pelik tapi serius sikit...hehehe

morning..:)

Jangan Kalot said... [Reply to comment]

tujuan saya untuk letak gambar2 pelik .:D

Allya Syahirah Riff said... [Reply to comment]

aku buat blog sbb semua org ada, so aku pun nak ada! haha. kot lah :)

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@~CiK TiNieY~

serius ae ? haha. tak sedar pulak :P

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@Jangan Kalot

oh yeke ? pelik itu menarik ! haha :D

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@Allya Syahirah Riff

oh, ikut org la ni ? haha

pinqy taraturuu said... [Reply to comment]

Huuu Sume org ade tujuan sendiri kan Heee ;)
Yg penting blogging mmg best

matakail said... [Reply to comment]

marilah folo kembali pancingarateam.blogspot.com ..tq

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@pinqy taraturuu

haha. betul betul :D

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@matakail

:)

puteri ain said... [Reply to comment]

buat blog sbb nak share apa dalam mind . dan jugak nak tmbh ilmu . sbb malas nk tgok brita kat tv dan bace paper . ehehe

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@puteri ain

ha tu pun betul juak. tpi bukan mls nak tgk tv, tpi psl sini takde tv. haha

Anif Abdullah said... [Reply to comment]

5)pendapatan smpingan

~btw,perkongsian yang bagus :D

ADAMOYU said... [Reply to comment]

@Anif Abdullah

betul jugak tu. haha.

anyway, thanx :)